Chokladmassage

Chokladmassage

Det finns ett annat sätt att avnjuta en god choklad på utan att få i sig en enda kalori. Chokladmassage!
Chokladmassagen berör flera sinnen. Luktsinnet eftersom oljan doftar choklad och känseln eftersom man masserar.
Man vill att den varma chokladoljan ska gå ner i musklerna så därför använder jag mig mer av större rörelser i denna massagetypen. Den ska vara skön och avslappnande. Jag trycker inte så mycket på knutor här.

Choklad innehåller serotonin, må-bra-hormoner, som är det aktiva ämnet i många antidepressiva mediciner. Serotonin är en signalsubstans i hjärnan som bla reglerar vår sinnesstämning.
Man vill att chokladen ska komma ut i lymfsystemet som transporterar bort slaggprodukter. Med massagetrycket kan man hjälpa till att få ut dessa må-bra-hormoner i kroppen, därför mår man bra efter en chokladmassage.
Kakao innehåller, förutom serotonin, även anandamin och en koffeinliknande substans. Dessa gör att man får en känsla av lugn och välbehag samtidigt som man blir pigg. Men kakao innehåller även ett ämne som gör att man kan få migrän, därför rekommenderas det att man inte äter choklad om man lätt får migrän, samma gäller då även för chokladmassage.

Massage ges inte vid

  • feber
  • lymf- & hudcancer (gärna utlåtande från läkare vid andra cancerformer)
  • kärlsjukdomar (avancerad åderförkalkning), tecken på åderförkalkning är kalla händer/fötter, ont i benen vid gång redan vid kortare sträcka, övergående perioder av yrsel
  • åderbråck
  • blödarsjuka
  • finnar, bölder, eksem etc p.g.a. obehagskänsla för kunden och risk för spridning av infektionen
  • infektion (inflammation går bra)
  • grav benskörhet (endast mjuk massage).